Erfarenhet

I REN TILLIT

Min erfarenhet

Jag har arbetat inom IT-branschen från det att den ”startade” mer för allmänheten. Min första uppgift var att utvärdera en upphandling utifrån vad som nu kallas ILS.

Att utvärdera datorer och begära in information som MTBF och räkna på LCC var inte så lätt som jag hade lärt mig. I vilket fall gick upphandlingen bra och jag tror att systemet rullade fram till för bara något år sedan.

Utvärdering av upphandling var bara början sedan blev det mer programmering, informationshantering och databaser samt att arbeta med GIS. Det var vektorbaserad grafik som man fick knappa in koordinater för hand och inte GIS så vi känner det idag.

Ja, det hade sin charm och jag blev duktig på koordinater, siffror och kvalité för här innebar fel stora konsekvenser.

Jag insåg att jag var bättre på att leda människor än att skriva kod, därför växlade jag över till projektledning och sedan också förändringsledning. Nu har jag jobbat med detta i över 25 år vilket också har lett mig till att jobba med verksamhetsutveckling och strategier. Jag har med andra ord varit på alla nivåer i ett IT-system från data längst ned i botten till strategier längst upp i organisationer med en bredd på alla plan.

Detta gör att jag kan förstå en utvecklare och samtidigt prata med en verksamhetsstrateg.

Hör av dig till mig!